Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане относно свирене в купето.Свири и само на контакт.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане относно свирене в купето.Свири и само на контакт.

Интересуваме от какво може да свири в купето.4ува се зад духалките и то дори при даване на контакт без да е запалена.При запалване пак продължава примерно 6-7 мин,после спира-поне за сега.Под капака не се 4ува.Това се слу4ва при спряно парно или климатик.При пускане и въртене на врътките нищо не се променя.Колата е 146 жтд-мисля 4е не е толко от зна4ение.
    Ако някой се е зблъсквал със подобно нещо или знае от какво може да е нека да сподели.
    Благадарско все пак.
    146 JTD-2000г.
    Punto 1.2

Клапата външен-вътрешен въздух
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

това е клапата дето отваря или затваря притока на външния въздух, доста коли го имат този проблем, явно ти е прецакана.( трябва за кратко да ти се включва, за 5-6 минути не е нормално, но не е проблем да се развали и друго) намира се под жабката, но високо горе, може да се види като се свали филтъра за въздуха в купето, дето е под кората на чистачките от същата страна. има подробна тема в форума, потърси с търсачката. по принцип ремонта е доста трудоемък, разглобява се голяма част от таблото. затова си караи така и не се занимаваи. само зимата да ти е отворена( може да си я отваряш пъчно през вупросния филтър) иначе ще ти се изпотяват стъклата, а лятото е добре да е затворена ако пускаш климатика за да не ти вкарва топъл въздух отвън. ами това е в общи линии , дано съм ти помогнал
      НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

е да не е проблем да карам така ама всеки път като я паля 6-7 минути да свири-бучи,много кофти.
        Подлежи ли на ремонт и какви биха могли да бъдат последствията ако не я пипам,ина4е благодаря за инфото за клапата.
        146 JTD-2000г.
        Punto 1.2

Comment

колега порови се малко с търсачката, има мноооого подробна тема по въпросите които те вълнуват, положи малко усилия деееее
          НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

А пък според мен ако колата е с новото табло с кръглите духалки проблема дето го изкарахте проблем не е баш в клапата
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мм странно и при мен го иам този шум, днеска вечерта понеже беше тихо и бях чел темата и се заслушах. Бобо какъв е проблема при таблото с кръглите духалки?
              Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

Първоначално публикувано от ultrashock
                Мм странно и при мен го иам този шум, днеска вечерта понеже беше тихо и бях чел темата и се заслушах. Бобо какъв е проблема при таблото с кръглите духалки?
                Има там едно вентилаторче дето духа на датчика за вътрешен въздух
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Aaa значи си е нормално да го иам този шум. Мерси
                  Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

Оправи се с праскане с вд-то във духалките.
                    Ина4е и аз съм с кръглите духалки.
                    По въпроса със търсенето рових и 4етох,но предпо4етох да не разглабям на първо време таблото(не 4е и това няма да се случи) и затова пробвах със вд-то.
                    Благодаря за отговорите-за сега темата при мене е решена до кога
                    146 JTD-2000г.
                    Punto 1.2

Comment

Working...
                    X